Autor |
Bc. Zuzana Nesnídalová |
Název organizace |
Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta pedagogická, Katedra psychologie |
Rok vydání |
2014 |
Typ zprávy |
diplomová práce |
Anotace |
Hlavním cílem diplomové práce je zjistit stravovací návyky u žáků na 2. stupni základních škol a oblibu prodejních automatů a bufetů. Teoretická část diplomové práce je rozdělena do 3 kapitol. První kapitola je zaměřena na historii školního stravování ve školních jídelnách, prodejních automatech a školních bufetech. Druhá kapitola se věnuje současnému školnímu stravování - školním jídelnám, bufetům a prodejním automatům. U školních jídelen je také zmíněna hygiena provozu, problematika spotřebního koše a legislativní stránka. Dále nás seznamuje s projekty Ovoce do škol a Školní mléko. Třetí kapitola je zaměřena na školní stravování ve vybraných zemích, konkrétně ve Francii, Velké Britanii, USA a Německu. Hlavním cílem praktické části je zjistit, zda si žáci vybírají jídla z jídelny, nebo raději nakupují v bufetech či automatech. Žáci ve většině případů chodí pravidelně do školní jídelny a z nabízených dvou jídel si vyberou. |
Klíčová slova |
bufet, jídlo, prodejní automat, stravování, školní jídelna |
Typ výzkumu |
kvantitativní
|
Datum zahájení |
|
Datum ukončení |
|
Obor |
AM Pedagogika a školství, AQ Bezpečnost a ochrana zdraví |
Email na řešitele |
mizerova@kps.zcu.cz |
Dostupnost |
dostupný v elektronické knihovně NRVDM |
Zpráva ke stažení |
1455713863.pdf |
Instituce |
Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta pedagogická, Katedra psychologie |
Možná souvislost |
|