Změnit jazyk:

Možnosti stravování žáků ve škole

Autor Bc. Zuzana Nesnídalová
Název organizace Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta pedagogická, Katedra psychologie
Rok vydání 2014
Typ zprávy diplomová práce
Anotace Hlavním cílem diplomové práce je zjistit stravovací návyky u žáků na 2. stupni základních škol a oblibu prodejních automatů a bufetů. Teoretická část diplomové práce je rozdělena do 3 kapitol. První kapitola je zaměřena na historii školního stravování ve školních jídelnách, prodejních automatech a školních bufetech. Druhá kapitola se věnuje současnému školnímu stravování - školním jídelnám, bufetům a prodejním automatům. U školních jídelen je také zmíněna hygiena provozu, problematika spotřebního koše a legislativní stránka. Dále nás seznamuje s projekty Ovoce do škol a Školní mléko. Třetí kapitola je zaměřena na školní stravování ve vybraných zemích, konkrétně ve Francii, Velké Britanii, USA a Německu. Hlavním cílem praktické části je zjistit, zda si žáci vybírají jídla z jídelny, nebo raději nakupují v bufetech či automatech. Žáci ve většině případů chodí pravidelně do školní jídelny a z nabízených dvou jídel si vyberou.
Klíčová slova bufet, jídlo, prodejní automat, stravování, školní jídelna
Typ výzkumu kvantitativní
Datum zahájení
Datum ukončení
Obor AM Pedagogika a školství, AQ Bezpečnost a ochrana zdraví
Email na řešitele mizerova@kps.zcu.cz
Dostupnost dostupný v elektronické knihovně NRVDM
Zpráva ke stažení 1455713863.pdf
Instituce Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta pedagogická, Katedra psychologie
Možná souvislost
Správce registru Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy
Provozovatel Národní pedagogický institut ČR
Ve spolupráci Česká rada dětí a mládeže
Odkazy vyzkumy@npicr.cz Hlášení závad Ochrana osobních údajů