Anotace |
Diplomová práce je zaměřena na životní styl středoškolské mládeže v Praze, se zaměřením na stravování. Respondenti jsou žáci Střední školy gastronomické hotelové v Praze, tedy adolescenti ve věku 16-18 let, obor Kuchař – číšník, který je ukončen státní závěrečnou zkouškou. Druhou skupinou jsou respondenti, také ve věku 16-18 let, z oboru Gastronomie, který je ukončen státní maturitní zkouškou. Teoretická část práce popisuje životní styl, zásady zdravé výživy, nesprávné stravování, vliv školních jídelen na stravování budoucí generace, moderní trendy v gastronomii a vliv školních nezdravých automatů na žáky. Praktická část práce zkoumá dotazníkovým šetřením životní styl stravování středoškolské mládeže a další stravovací návyky v jejich budoucím životě. Dále pak jejich znalosti moderních trendů ve stravování, vliv školních jídelen, nezdravých automatů na stravování a udržení zdravého životního stylu. Cílem práce je zjistit, jak žáci tříletých a čtyřletých oborů přistupují k životnímu stylu, zejména ke stravování a k modernímu stravování. |